Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сараите на Доган са пропити с ДПС: Илхан Кючюк обясни за какво се борят

31 август 2024, 10:00 часа • 8662 прочитания

Засиленото полицейско присъствие в района на сараите в „Бояна“ на почетния председател на ДПС доктор Ахмед Доган остава, като периметърът е разширен точно там, където вчера бяха сблъсъците между привържениците на ДПС на Доган и силите на реда, предаде репортер на БГНЕС.

От рано тази сутрин се събират привърженици на подкрепящите почетния председател, но те вече нямат достъп до входа на сараите, където има струпване на полиция.

Евродепутатът Илхан Кючюк заяви, че те ще останат там, докато властите подпомагат председателя на ПГ Делян Пеевски, който беше изключен по-рано на заседание на ЦОБ.

ОЩЕ: ДПС-то на Доган пак се събира пред сараите 

„Излизат информации, че вътре в сградата се случват някакви неща. Има голяма неяснота. Тя поражда различни чувства в членовете и симпатизантите на ДПС. Нека да кажа, че това не е просто имот на Ахмед Доган, а място, където сме прекарвали доста време, споделяли сме емоции, говорили сме за бъдещето на младежката организация. Хора тук са получавали мандати и са ставали кметове, министри и евродепутати“, обясни Кючюк.

Той е категоричен, че вчера не е имало опит от тяхна страна да влязат със сила в сараите.

„Нямаше такъв опит от наша страна. Вчера попитахме на какво основание трима-четирима души са вътре, какъв е техният документ? Къде е решението на българския съд в техния случай“, добави Кючюк.

Той още веднъж подчерта, че става дума за мирен протести и че те не ескалират напрежението.

„Всички твърдения, че се опитваме да ескалираме напрежението, са неверни. Това са свободни български граждани. Това ще бъде мирен протест. Виждате, че едно от посланията е „ДПС без Пеевски“. Докато ДПС е в това положение и българските власти подпомагат Делян Пеевски да ограничава нашето движение, ние ще бъдем тук“, подчерта Кючюк.

ОЩЕ: НСО вече пази Ахмед Доган 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес