Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С писмо до Националния съвет: Корнелия Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро на БСП

14 юни 2024, 19:27 часа • 2103 прочитания

Корнелия Нинова подаде личната си оставка и оставката на цялото Изпълнително бюро на БСП пред Националния съвет на партията. Това е станало с писмо, научи Actualno.com. Нинова обосновава решението с "катастрофалните резултати" от изборите на 9 юни. 

Още: Нинова остава депутат, не каза ще се кандидатира ли пак за лидер на БСП

Припомняме, че лидерът на БСП обяви, че подава оставка още на 11 юни. Тогава тя заяви, че поема отговорност за катастрофалния резултат на БСП.

"Свиквам Националния съвет, той трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл, отчети и избори в цялата партия. Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското, младежкото и на ветераните движение, пряк избор през септември на председател и конгрес през октомври. Това е процесът, който трябва да извърви партията и мерките, които трябва да вземе за промяна", каза на пресконференция тогава Нинова. От думите й стана ясно, че временен председател може да бъде един от заместниците й, сред които са Владимир Москов, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров и Кристиан Вигенин. 

Още: Нинова няма да ръководи и парламентарната група на БСП

Това е третата оставка на соцлидерката - първият път тя се отказа, при втория конгресът на партията й отхвърли оставката, гласувайки й своеобразен вот на доверие.

Още: Опитват се да инсталират зависим човек начело на БСП, предупреди Нинова

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес