Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рая Назарян няма амбиции да става служебен премиер, не вижда повод за преврат срещу себе си (ВИДЕО)

31 юли 2024, 13:15 часа • 815 прочитания

"Фактите са безспорни. Те са, че не съм дала нито един повод, за да се налага, каквато и да била смяна на председателя на Народното събрание", каза председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян във връзка с твърденията, че се готви преврат срещу нея.

"Напротив, точно обратното. Смятам, че съм положила много усилия и до момента е възвърнат диалогът между различните партии. Има някаква последователност, полезност на законодателната инициатива. Повод за подобни хипотези - няма", смята Назарян. 

Твърденията на Пеевски

Припомняме, че по-рано днес Пеевски обвини президента Радев, че организира чрез ПП-ДБ преврат срещу Назарян, тъй като държавният глава искал да има удобен за него служебен премиер.

Всъщност след конституционни промени председателят на парламента е едно от лицата, измежду които президентът Румен Радев може да избере за служебен премиер. ОЩЕ: Пеевски обвини Радев, че цепи ДПС и че организира преврат срещу Рая Назарян (ВИДЕО)

Назарян няма амбици да става служебен премиер

Председателят на 50-ото Народно събрание подчерта, че няма амбиции да става служебен премиер. "Ако бъда поканена от президента Радев за заемането на този пост, аз ще откажа", заяви Назарян.

Тя обърна внимание, че партия ГЕРБ винаги е печелила изборите честно и прозрачно, а не със служебни победи. ОЩЕ: "Когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес