Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първан Симеонов от "Галъп": Вече няма управляващи и опозиция, а само инстикти

28 юни 2018, 21:22 часа • 3943 прочитания

Политическата прослойка губи ясно измерение управляващи – опозиция и действа по свои правила и инстинкти за самосъхранение. Това заяви във вечерния блок „Това е България“ на Радио „Фокус“ изпълнителен директор на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов. Той допълни, че това задълбочава пропастта, зееща между политиците и народа. Според Първан Симеонов настоящото управление може да каже или направи всичко, само и само да не загуби рейтинга си. Той коментира също, че българското масово съзнание е приспано.

„Все повече се създава протестно настроение спрямо управлението. Виждам настроението около г-н Трифонов, за когото не е ясно ще прави ли нещо, или не, но във всеки случаи има стабилен потенциал. Какво да кажем за Мая Манолова, която има огромен потенциал? Естествено - и БСП. Не бива да пропускаме извънпарламентарната либерална опозиция, която може да е малка, но е доста творчески настроена.

Тези и още много понякога зазвучават в синхрон, въпреки че не се понасят по между си, но волно или неволно понякога се синхронизират. Докато между тях има хаотично движение в различни посоки, те не са опасни за управлението, но синхронизират ли се на момент, могат да направят на властта големи поразии“ каза той. Първан Симеонов допълни, че безвремието в политическия живот кара управляващите да мислят, че всичко им е позволено. Според него търпението на българите няма да е вечно.

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес