Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Превратът приключи? Сайтът на ДПС с нова визия - всички новини за Пеевски са махнати (СНИМКИ)

11 юли 2024, 10:22 часа • 4739 прочитания

Официалната интернет страница на Движението за права и свободи от тази сутрин е с нова визия, показа справка на Actualno.com.

В началния раздел на сайта вече са видими само писмото на почетния лидер Ахмед Доган от сряда вечерта, както и тв участието на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис от четвъртък сутринта. До вчера обаче на техните места бяха само всички изявления и позиции на съпредседателят на ДПС Делян Пеевски, включително и неговия отговор на писмото на Доган. От днес те вече не са налични на сайта.

Още: "Пеевски и Чакъров заедно и поотделно": Може ли ДПС да има по две листи на нови избори? (СНИМКИ)

Като потвърждение за наблюдението е и датата на публикуване на писмото на Доган - четвъртък, 11 юли, макар то да е от вечерта на 10 юли, сряда. Това потвърждава, че промяната във визията на сайта датира именно от четвъртък сутринта - вижте ТУК.

Новата визия на сайта идва на фона на призива за оставката на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски и думите на Доган, че вече е "късно либе за китка". Почетният председател заговори за "мутренски подход" и открито заговори за използване на прокуратурата и полицейските служби за натиск и отнемане на бизнесите на хора по места, което се случва под покровителството на самия Пеевски.

По-рано тази сутрин пък журналистът Генка Шикерова алармира също за променената визия на сайта на ДПС:

Припомняме, че това не е първата промяна в облика на официалния сайт на партията. Преди седмица (в началото на раздора в ДПС) множество категории не работеха адекватно, включително и раздела с информацията за председателя на партията - припомнете си ТУК.

Още: "Доган стана "Протестна мрежа" и "Честита Коледа": Социалните мрежи с прогноза за оставката на Пеевски от ДПС

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес