Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП връща неизпълнен мандат без ясен график за работа (ВИДЕО)

20 декември 2022, 14:30 часа
Реклама

ПП връща неизпълнен мандата при липса на обединение около графика за работа през 2023 г., който ще бъде оформен като програмна декларация. Това обяви кандидатът за министър-председател на "Продължаваме промяната" проф. Николай Денков по време на брифинг в Народното събрание.Той уточни, че ако тази декларация получи подкрепа, ще се премине към състава на проектокабинета. 

"Днес изпратих писма отново до всички парламентарни групи, в които ги помолих да изпратят предложения, които смятат за важни, да бъдат включени в програмата на Народното събрание за следващата календарна година", уточни проф. Денков.

Срокът за това е четвъртък вечерта, за да може в петък сутринта те да бъдат обобщени, а в петък след обяд обсъдени на нова среща с парламентарно представените партии. ОЩЕ: Срещата на Денков с партиите от НС: Кой запази добрия тон и какво предстои? (ВИДЕО)

"Идеята е да видим заедно къде би могло да има общо сечение на приоритети, които трябва да бъдат свързани с конкретни задачи, конкретни законопроекти. След изчистване на този списък, което трябва да стане в петък, ще използваме почивните дни между Коледа и Нова година, за да заложим тези приоритетни задачи в график, който да бъде от една страна интензивен, от друга страна и реалистичен. На 3 януари каним отново всички парламентарни групи, които са участвали в тези обсъждания, да изчистим крайният текст на тези национални приоритетни задачи, да го оформим като документ - програмна декларация с очакванията на 5 януари тя да бъде включена за гласуване в пленарна зала. В зависимост от резултатите от това гласуване ще последват и последващи стъпки", уточни проф. Денков. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес