Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ заговориха за имунитета на Пеевски: Готов ли е той да го даде? (ВИДЕО)

05 септември 2024, 09:42 часа • 2935 прочитания

ПП-ДБ продължават да се надяват прокуратурата да не си затваря очите, ако има данни за престъпления, извършени от политически лица. 

Думите бяха на Лена Бориславова от формацията на фона на вчерашнния призив главният прокурор Борислав Сарафов да поиска имунитета на Делян Пеевски заради сигнал за рекет, свързан с Цветан Василев. 

Сигналът е пристигнал в централата на “Да, България”, като в него се съдържат нови обстоятелства, които според партията говорят за криминални деяния на Делян Пеевски. Те са изпратени и в деловодството на Народното събрание от Цветан Василев.

"Още не съм се запознала със сигнала, предстои той да бъде обсъден на парламентарна група. Това, което стана ясно по време на изслушването на Цветан Василев в Комисията за Нотариуса и Пепи Еврото, е, че Цветан Василев потвърждава за наличието на над 500 млн. лв., несъбрани кредити от фирми, свързани с Делян Пеевски", добави Лена Бориславова от ПП-ДБ. ОЩЕ: Ивайло Мирчев: Получихме сигнал за рекет от Делян Пеевски, Сарафов да му поиска имунитета

"Никой не може да извади нищо за Пеевски"

Това отговори Пеевски, заявявайки, че не дължи нито стотинка към банки. "Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа - веднага ще си дам имунитета", подчерта Пеевски. 

Той нарече твърденията на Цветан Василев лъжи и пропагандата на Москва.

Пеевски обвини и ПП-ДБ, че главният прокурор е техен и коментира сигналът за рекет. "Цветан Василев е агент на Москва и на Русия, който се укрива в Сърбия под протекцията на Москва. Русия прави всичко, за да превземе България. Гледам колегите, че спокойно приемат нещата как ще бъде инсталиран президент в президентска република и след това ще стане страшно в България. Аз ще го спра това нещо", заяви още Пеевски. ОЩЕ: Цветан Василев: Пепи Еврото е сред основните организатори на удара срещу КТБ (ВИДЕО)

ПП-ДБ с призив към ВСС да не избира главен прокурор

От формацията обърнаха внимание, че днес Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет планира да започне действия за възобновяване на процедурата за избор на нов главен прокурор: Изборът на нов главен прокурор пак идва на дневен ред

"Призоваваме ВСС да не прави това", каза Надежда Йорданова. Според нея този ВСС няма легитимност, защото е с изтекъл мандат и е причинил Гешев на българите. "Същият този състав на ВСС отказа да го освободи своевременно през 2022 г.", каза Надежда Йорданова. 

За целта от ПП-ДБ са внесли законопроект, според който този ВСС не може да избира нито главен прокурор, нито председател на ВКС, нито председател на ВАС. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес