Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ разкриха десетки хиляди купени гласове повече, посочиха за виновен Калин Стоянов

08 август 2024, 18:30 часа • 1896 прочитания

Нашият предварителен анализ показва, че поне с 35 000 гласа е нараснало купуването на гласове при Калин Стоянов спрямо 2023 г. Целта на МВР на изборите трябва да е превантира купуването на гласове.

Това каза пред журналисти Божидар Божанов от "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) след консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебно правителство.

"Смятаме, че процедурата по консултации е именно за да кажем тези наши притеснения, а не просто да си разменяме любезности", коментира той. Пред държавния глава ПП-ДБ защитиха тезата си, че е редно при назначаването на следващото служебно правителство Радев да преосмисли присъствието на вътрешния министър в списъка с министри.

Още: "Усещам неудобство от консултациите": След срещата на партиите с президента изборът за нов премиер е между Главчев и Главчев? (СНИМКИ)

"Президентът може да откаже назначаването на даден служебен министър, както направи това с Даниел Митов с определени мотиви. Сега ние му даваме други важни мотиви, с които да не назначи Калин Стоянов. Правителството на Главчев се провали при организирането на изборите и ние имаме категорични данни за това. Купуването на гласове беше рязко увеличено от определени партии. Това се дължи на факта, че Калин Стоянов не е безпристрастен към това", обясни още съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

По думите му за тях няма значение дали изборите ще са на 13 или на 20 октомври. "Най-важното е, че трябва да са честни. Хубаво е, че парламентът работи по време на предизборната кампания и има възможност за парламентарен контрол. Но за съжаление, нещата от трибуната се израждат и ще трябва да излезем ваканция", обяви от своя страна ген. Атанас Атанасов.

Още: Денков: Истинският въпрос днес е може ли да има ГЕРБ без Пеевски

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес