Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ няма да правят компромиси: ГЕРБ да си осигурят мнозинство и ред в хаоса (ВИДЕО)

19 юни 2024, 12:28 часа

ПП-ДБ няма да правят компромиси. Това стана ясно от техния брифинг в парламента след като 50-ото Народно събрание стартира работа, но не можа да си избере председател. 

Реклама

На въпрос дали има нещо, което ГЕРБ може да предложи на ПП-ДБ, за да направят компромис, съпредседателят на коалицията Асен Василев отговори: "Не, не могат".

ГЕРБ да въведат ред в хаоса, призова Асен Василев

Василев отбеляза, че отговорност на първата политическа сила е да намери мнозинство за избор на председател. В момента ние сме опозиция. ГЕРБ спечелиха с над 10%. Както се казва, сега е моментът да покажат как слагат ред в хаоса", каза Василев, шегувайки се със слоган на ГЕРБ от предишни избори. ОЩЕ: Борисов не отстъпва от Рая Назарян: Не е оптимист за правителство (ВИДЕО)

ПП-ДБ призоваха Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии.  "ПП-ДБ ще бъде ясна опозиция, ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е по пътя на България за ЕВропа и за всичко, което е антикорупционно. Всяка кражба, която видим, ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена", добави другият съпредседател на формацията Кирил Петков

Атанас Атанасов увери, че ПП-ДБ са сплотени и ще бъдат изключително ефективна опозиция. ОЩЕ: Дежа вю: Парламентът остана без председател след първия опит, нов избор - в четвъртък (СНИМКИ)

Приоритетите на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание

От ПП-ДБ изтъкнаха, че има четири закона, които трябва да бъдат приети в 50-ото Народно събрание. Става въпрос за Закона за съдебната власт, този за частния фалит, Закона за защита на лицата, подаващи сигнали за корупция, както и правилата за избор на КПКОНПИ, както са одобрени от ЕК и заложени в Плана за възстановяване и устойчивост.

"Това са четирите основни приоритета, които внасяме с надеждата първата политическа сила да избере председател на парламента, за да може той да заработи", каза още Василев. ОЩЕ: Пеевски призова за смирение (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес