Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Поредното шоу на Нинова": Кирил Добрев с първи думи оставката й

11 юни 2024, 17:08 часа

„Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това е поредното политическо шоу, което тя прави“. Това заяви пред БГНЕС Кирил Добрев по повод новината, че Нинова подава оставка след катастрофалните резултати на партията

Реклама

Вътрешнопартийна предизборна кампания

Според Кирил Добрев БСП е във вътрешнопартийна предизборна кампания. "Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври, т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът и разрешава само два, направи едно политическо шоу“, обясни той.  ОЩЕ: Нинова остава депутат, не каза ще се кандидатира ли пак за лидер на БСП

Голямото ляво обединение

Добрев е категоричен, че има една основна причина, заради която не може да има голямо ляво обединение. „Тази причина е този човек, който днес уж подаде оставка, за да може да се кандидатира отново за председател на БСП“, добави той.

Кирил Добрев посочи, че Нинова отдавна не разговаря с ветераните, с Българския антифашистки съюз, включително с всички субекти в лявото пространство, с които не намира нищо общо. Той обърна внимание и че вчера оставката й бе поискана и от младите социалисти.

„Освен малките партии, има много НПО, леви издания, леви интелектуалци, с които тя прекрати своите срещи отдавна, още преди години. Нинова не ги разбира какво говорят. За нея ляво-дясно, леви ценности, солидарност, равенство са все неща, които не разбира. И когато не ги разбира, тя просто спира да общува с такъв тип хора“, каза Добрев.  

Нинова посяга на същността на БСП

Той обърна внимание, че младежкият лидер на СДС е втори в нейния район. „Желанието й да промени същността на БСП от голяма, лява, масова партия в малка лидерска бутикова партия, вече се случва“, предупреди Добрев.

Той припомни, че Нинова е избрана от два района в момента – от София и от Благоевград. „В София след нея е лидерът на СДС Калоян Методиев, а в Благоевград е младежки лидер от Гоце Делчев, която е изкарала 1800 преференции. Тестът за Нинова дали е социална и дали обича БСП, ще е решението й от кой район ще влезе. Ако реши да влезе от Благоевград, неин колега ще стане лидерът на СДС Калоян Методиев. Ако реши да влезе от София, тогава в парламента ще влезе една млада надежда на БСП“, подчерта Кирил Добрев. ОЩЕ: Бели знамена и призиви за промяна: Младежите от БСП искат незабно оставката на Нинова (ВИДЕО)

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес