Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петков призова Борисов да не бяга от отговорност и да си изпълни първия мандат

06 ноември 2022, 10:20 часа • 2405 прочитания

Ще бъдем конструктивна опозиция. Имаме 16 важни точки. Готови сме да говорим с всеки по тях. Но това не е разговор за коалиция и подкрепа на първи мандат. Разговорите ще са пред камери в парламента. Няма да подкрепим първия мандат. Ще подкрепим този, който подкрепи приоритетите ни. Това заяви бившият премиер и съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е ефира на bTV. 

Той добави, че отказват никоя покана по тези 16 политики, но трябва те да са прозрачни и да е в парламента. "Показваме на ГЕРБ как стават нещата - не по тъмни стаички", заяви той.

Бившият премиер призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да си свърши работата с първия мандат, а "не да бяга от отговорност и от невъзможността да се справи като говори за втори, трети мандат и президентска република".

Петков смята, че ГЕРБ не трябва да канят само тях на разговор, а всички. "Чувам, че Борисов вече бърза за втори, трети мандат. Не така, имате отговорност. Поканете всички партии и вижте дали от всички 240  депутата можете да формирате правителство. Ако не можете - откажете се. Като дойде мандатът при нас, ще поканим всички и ще говорим по политики, за да формираме мнозинство", заяви той.

"Много е лесно да казвате, че сте евроатлантици. Но ще ги познаете по гласуването и когато опира до важните решения", допълни Петков. "Да си евроатлантик трябва доходите на българите да са европейски, да не вкарваме хартиена бюлетина, с която се фалшифицира вотът", заяви още той.

Петков беше категоричен, че към момента нито един човек от ПП не смята да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес