Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петков: Пеевски изнудва Борисов, скоро ще разберем цената на ИТН

19 юни 2024, 16:15 часа
Реклама

В момента Пеевски го изнудва за министри, а ИТН прави ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост. Това написа съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във "Фейсбук" за Бойко Борисов. 

Думите му идват на фона на разговорите за правителство и след като днес не бе събрано мнозинство за избор на председател на 50-ия парламент. Припомняме, че ГЕРБ настояват да имат председател на парламента, тъй като традицията е първата политическа сила да го излъчи. Те издигнаха кандидатурата на Рая Назарян, но тя не събра достатъчно мнозинство. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подчерта, че не отстъпва от нейната кандидатура, а ПП-ДБ пък бяха категорични, че няма да направят компромис. Дежа вю: Парламентът остана без председател след първия опит, нов избор - в четвъртък (СНИМКИ)

Коя цена е скъпа според ПП-ДБ?

„Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи, колко още можем да платим за “удоволствието” Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ. Това е ужасно скъпо“, смята още Петков. ОЩЕ: Борисов не отстъпва от Рая Назарян: Не е оптимист за правителство (ВИДЕО)

Съжалява ли Борисов?

„Ако Борисов не беше толкова виновен за сваляне на двете работещи и успешни правителства на ПП-ДБ, щях да го съжалявам“, коментира Петков.

Според него лидерът на ГЕРБ е показал обаче, че нито може да си държи на думата, нито има някакви принципи, на които да се облегне при нужда. ОЩЕ: ПП-ДБ няма да правят компромиси: ГЕРБ да си осигурят мнозинство и ред в хаоса (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес