Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеканов: Може да не получим всички пари по Плана за възстановяване

09 юли 2024, 08:04 часа • 2057 прочитания

Може да не получим всички пари по Плана за възстановяване. Това стана ясно от участието на Атанас Пеканов в сутрешния блок на бТВ. 

Прогнозата

"8 млрд. общо имаме да получим още, от които смятам, че ще получим малка част. Защо? На второто плащане сме, има общо осем", каза той. Според него ще вземем половината от второто.

"Ще започне да тиктака часовникът. ЕК ще ни каже, че няма вече време. След това ще имаме 6 месеца да свършим тези неща, които пак казвам със ситуационни мнозинства най-вероятно няма да се случат. Всичко трябва да свърши през 2026 г.", добави Пеканов. ОЩЕ: Найден Тодоров: 95 млн. лв. за култура по Плана за възстановяване чакат да бъдат усвоени

Правителство трябва да има

Според негщо правителство трябва да има, защото се бавим с много неща. По думите му има риск да загубим евросредства. Той изтъкна и че без политически кабинет не може да се борим за Еврозоната. 

"България е страна на неограничени възможности. Това, което наблюдаваме последните години е нещо, което не може да бъде прогнозируемо", смята Пеканов. 

Той разкритикува конституционните промени. "В момента имаме служебен кабинет, който уж трябваше да се контролира от парламента, но парламентът е толкова раздробен, че не може да контролира", посочи бившият вицепремиер. ОЩЕ: Защо икономиката ни е на дъното в Европа? Говори финансистът Румен Гълъбинов (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес