Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партия от ПП-ДБ призова за връщане на втория мандат незабавно след връчването му

12 юли 2024, 17:51 часа • 2923 прочитания

След извънредна среща на Политическия борд на ПП "Волт", която е член на коалицията ПП-ДБ, от партията призовават да бъде върнат неизпълнен вторият мандат веднага след връчването му от президента Радев.

В решенията на борда се посочва, че  "единствената алтернатива за развитието на България като нормална европейска държава остава коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България".

Още: Настимир Ананиев: Ядро от зависимост държи ГЕРБ на власт

"Четирите партии от коалицията - ПП "Волт", ПП "Продължаваме промяната", ПП "Да, България" и ПП "Демократи за силна България", трябва да останем верни на своите избиратели и заявки, че липсата на антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50 НС е факт и съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България", заявяват от партия "Волт".

Още: ПП-ДБ отказа на ГЕРБ, няма да участва в преговори за правителство

"Коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51 Народно събрание с фокус надграждане на коалицията и представяне на ясни решения пред избирателите за връщане на нормалността в живота на българските граждани и българската политика", се посочва в съобщение до медиите.

Партията настоява и за полагане на максимални политически усилия от страна на коалицията за по-бързото приемане на България в Еврозоната.

Политическият борд е номинирал Венцислава Любенова - съпредседател на ПП "Волт", и Настимир Ананиев да представляват формацията в коалиционния съвет на коалиция ПП-ДБ.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес