Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Обади ми се великият Стоичков и плачеше": Първите думи на Рашидов като председател на НС (ВИДЕО)

21 октомври 2022, 14:24 часа
Реклама

Вежди Рашидов ще е председател на 48-ото Народно събрание. Решението беше взето три дни след началото на парламента и след пет неуспешни процедури за избор.

"Имам честта да бъда избран за председател на това Народно събрание и благодаря. Искам да се изкажа, защото съм по много тънък лед. Ще бъде откровен към вас", каза той след гласуването. 

"Снощи получих повече от 100 смс-а и обаждания, 60% ме упрекнаха, че съм отказал, защото искат да има държава, парламент. Аз лично, след като два пъти съм бил министър и 6 мандата депутат, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците. Но ще жертвам част от останалите ми години за моята родина", добави Рашидов.

Той разказа как снощи от Маями му се е обадил Христо Стоичков: "Плачеше и последната му дума беше - върни се, бе, хората те обичат".

"Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ", каза Рашидов. "Защото хората ще бъдат много унизени и гладни, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Не е честно три дена ние да се шегуваме с народа, парламентът не е Сатиричен театър".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес