Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото жилище на Ахмед Доган: Неофициално при близък политически другар

03 септември 2024, 10:57 часа • 2932 прочитания

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който остана без сараи, вече живее в палат на Рамадан Аталай в родопския зимен курорт „Пампорово“, научи 24rodopi.com.

Доган напуснал с лек автомобил на активист вчера следобед така нар. „летен сарай“ в Росенец, който вече не е негова собственост. Той няма право да ползва и „Боянския сарай“.

ОЩЕ: "Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

За Доган бил приготвен апартамент в хотел на хасковлии в „Слънчев бряг“, но понеже е нискотарифен и с лоша слава, той отклонил поканата и обсъдил с най-верните си варианти за пребиваване в имот на Сали Табаков около Варна или в родопската база на Аталай.

Късно вчера той е пристигнал в „палата на Аталай“, както смолянчани наричат огромната вила.

Неяснота около собствеността на имота

По ирония на съдбата Доган отново се намира в имот със съмнителна собственост, водеща се на фирма. Постройката е върху скандален терен – една от 55-те сделки за мистериозно изключване на земите от горския фонд, които бяха част от сигнал на бившия земеделския министър Мирослав Найденов до Главна прокуратура.

ОЩЕ: Охранител: Доган напусна Росенец вчера следобед (ВИДЕО)

Проверката, която трябваше да установи как е изваден от горския фонд терен в Смолян и как фирмата на сина на Аталай – Ревин, сменя предназначението на земята срещу 3,96 лева за кв. метър, не установи престъпление.

Оказва се, че собственик на компанията е регистрираният в САЩ "АИАТ Интернешънъл холдингс". Процедурата по заменката е започнала през 2007 г. и е завършена през 2008 г.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес