Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Новият" човек до Пеевски говори за заговор на "другото ДПС" с Румен Радев, намеси Христо Иванов

02 август 2024, 08:35 часа • 5923 прочитания

Той като е загрижен за г-н Чолаков, отговори ли за близостта си с председателя на ВКС (Върховния касационен съд – става въпрос за Лозан Панов)? Това попита депутатът от ДПС Станислав Анастасов, отправяйки задочно въпроса си към Христо Иванов: Лостовете на Пеевски в съда: Христо Иванов ги посочи поименно

Според Анастасов, Иванов има за какво да отговаря много – използвал тоталитарен похват, когато дължи отговори дали осигури политически чадър например за гражданството на Кирил Петков, за случая с министър Йоловски: Протоколите цъфтят: Кирил Петков е каратист, заплашва и рекетира с Божидар Божанов. "Личните обсесии на Христо Иванов не са предмет на съдебна реформа. Нямаме доверие на г-н Христо Иванов, който се опитва да кадрува в съдебната система от "а до я" и да я владее", настоя Анастасов. Той не коментира широко защо обаче ДПС и той самият не са отправяли критики към главния прокурор и прокуратурата.

ДПС и бъдещето

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са председатели на ДПС. Слушам и двамата председатели, настоя Анастасов пред bTV.

Когато беше питан защо тогава Пеевски говори, че има "две ДПС", отговорът беше, че "за съжаление колегите се отклонили" от решаването на проблемите на избирателите. Онези хора, около Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Илхан Кючюк очевидно са се поставили в услуга на президента, каза Анастасов, който използва думата "кроежи". Той обясни, че „дерибеите, които си взаимодействат с "руския" президент" ползвали посредници, като каза, че дори Христо Иванов играел роля на посредник.

Анастасов заяви и, че посочените от него "депесари" искали да извлекат изгода и да изменят закони в своя полза. Конкретно той посочи "бизнес с ВЕИ". Ще разберете, конкретни данни ще изнеса – така Анастасов говори за Чакъров и уточни, че било на път да му се получи, но нямало да се получи. Същевременно Анастасов не отрече, че подкрепил Чакъров за съпредседател на ДПС, но впоследствие "по действията му" разбрал какво става.

Да, имаме данни за извършени престъпления от наши съпартийци, които не ги считаме за такива, уточни Анастасов. Той директно обвини, че Рамадан Аталай опитвал да пренарежда "партийната инфраструктура" посредством фирми, за да бъде преизбран за депутат. Подадени били сигнали до съответните институции. "Не си мислете, че ще се ограничим само с дерибеите в ДПС – напротив, с дерибериите в цяла България", каза Анастасов и добави, че затова "дерибеите в ДПС" се съюзявали с останалите дерибеи в държавата.

Същевременно Анастасов буквално отрече и не отговори на нито един въпрос за Пеевски и КТБ, като използваше изрази като "стара манджа". Конкретно - как така пратен сигнал до прокуратурата с данни и твърдения за участие на Пеевски във фалита на КТБ после се праща като сигнал на "граждани", без да го има обаче името на Пеевски и в крайна сметка го поема Петьо Еврото като следовател: Връзката на Пеевски, Нотариуса и Пепи Еврото: Разкрития от журналиста Николай Стайков (ВИДЕО)

Десетки документи свързват Делян Пеевски с фалиралата КТБ, прокуратурата мълчи

За финал, за евентуалните нови предсрочни избори и кой ще сложи подпис под листите на ДПС - Делян Пеевски или Джевдет Чакъров, отговорът на Анастасов е: "Ще видите, най-доброто предстои".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес