Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Все още има шанс за правителство, ще търсим среща с Борисов (ВИДЕО)

16 януари 2023, 10:54 часа • 5741 прочитания

Мислим, че все още има шанс за съставяне на правителство. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като получи третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

"Трудно ще бъде, но не е невъзможно. Трябва да опитаме", каза Нинова. Тя добави, че ще направят всичко необходимо за реализиране на третия мандат.

Според Нинова е възможно политическите сили да се обединят като се съсредоточат върху най-належащите проблеми - инфлация, цени, доходи, евросредства и т.н., а не върху това, което ги разделя. Тя определи като "пълна глупост" твърденията, че ще държи мандата докато мине партийният конгрес в средата на февруари.

"Ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии и на тази среща да разберем има ли воля за избори или се прехвърля горещия картоф, за да се отиде на избори. Виждаме това като трудна задача, всички си даваме сметка, че първият и вторият мандат не успяха – трудно ще бъде. Не го крием", каза тя. На въпрос дали ще търси среща и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов тя отговори положително.

Нинова заяви, че ще свика Национален съвет на БСП тази седмица, на който да тя ще поиска мандат да преговаря с всички парламентарно представени формации.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес