Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Девети септември е дата, променила България

09 септември 2017, 15:45 часа • 6343 прочитания

Девети септември е дата, променила България. Днес едни българи я празнуват, а други - хулят. Едно модерно и съвременно общество може да се развива не чрез омраза, а стъпвайки на истината. Това каза днес в Елхово лидерът на БСП Корнелия Нинова, която гостува в града.

Тя допълни, че на тази дата се почита паметта на хората, които са имали идеал за друго бъдеще и са загивали за него, включително и руските военни, дали живота си за България.

Според Корнелия Нинова за бъдещето след 9 септември 1944 година се изтъкват грешките му и се подминават фактите на съграждането и модернизацията на България, "създаването на производство, земеделие, образование, здравеопазване, сигурност". "Днешната политическа класа е незряла да прочете обективно историята на страната ни. Фактите се манипулират според конюнктурния интерес", подчерта лидерът на БСП.

Нинова беше в Елхово и Стралджа заедно с международния секретар на парламентарната група на "БСП за България" Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол.© Пресцентър на БСП

Нинова беше в Елхово и Стралджа заедно с международния секретар на парламентарната група на "БСП за България" Кристиан Вигенин, народния представител Николай Пенев и представители на ръководството на БСП-Ямбол.

"Твърдят, че в България не е имало фашизъм, следователно не е имало и антифашисти. Така наречените антифашисти били лумпени, терористи, мракобесни типове убийци. И се питаш кой човешки ум може да приеме, че Гео Милев, Никола Вапцаров, Христо Ясенов са лумпени?

А кое човешко сърце може да приеме, че обезглавеният седемнайсет годишен Ангел Недков, изгореният жив Кунчо Фитлеков, шестте ястребинчета и още 250 избити невръстни деца и пеленачета са мракобесни типове убийци?", заяви Нинова в речта си.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес