Не се срамувам от нито едно наше действие: Георги Георгиев се сбогува със СОС с трогателно ВИДЕО

2286
Не се срамувам от нито едно наше действие: Георги Георгиев се сбогува със СОС с трогателно ВИДЕО
Снимка: БГНЕС

Преди четири години и половина положих за първи път клетва като общински съветник - да защитавам гражданите на София и във всичките си действия да се ръководя от техните интереси като работя за тяхното благоденствие. Това беше първата ми клетва за обществена работа. Приех я сериозно. И не я наруших нито веднъж. Така ще е и занапред. Това написа на профила си във Facebook Георги Георгиев от ГЕРБ, като добави и вълнуващо видео. В продължение на 4,5 години той бе общински съветник, като в близо три от тях и председател на Столичния общински съвет. Утре Георгиев ще положи клетва като народен представител, след като бе избран за депутат на изборите на 9 юни.

Ето какво още написа той:

Започнах като общински съветник от гражданската квота – не бях партиен член. После бях избран да ръководя бюджетната комисия през двете най-тежки години на изпитания заради КОВИД, огромните допълнителни разходи и драстично намалелите приходи, особено в градския транспорт. Преминахме с общи усилия през бурята.

Избран бях за председател на общинския съвет през септември 2021 година и работих отдадено, за да оправдая очакванията на гражданите. За да мога да ги гледам в очите с чувство за изпълнен дълг.

Преодоляхме стотици препятствия пред града заедно с г-жа Фандъкова, екипа ѝ и колегите ми от ГЕРБ-СДС. С помощта и на съветници от други политически групи по отделни теми. Увеличихме с над 60% броя на решенията на общинския съвет само за две години – през този период събрахме подкрепа за общо 2225 решения, което е рекорд.

Гордеем се с постигнатото, съжаляваме за някои грешки – предимно от предоверяване и бързане. Благодарен съм за безценните уроци от хилядите граждани, с които съм се срещнал и на които съм се опитвал да помогна – не като някакъв жест, претендиращ да бъде оценен, а с ясното съзнание, че това ми е работата и дълбокото убеждение, че хората заслужават именно такова отношение.

През последните месеци управлението на Столична община и дейността на съвета се свеждат основно до оправдания от новите управляващи, поредица от скандали от некомпетентност и незнание, нежелание за учене и съвместна работа… и замеряне с камъни и кал. Но градежът не става с кал. Стопаните на града трябва да го обичат и да милеят за него, да не жалят усилия и да надмогват себе си, търсейки нужната им подкрепа от опонентите си. Поне така опитвахме да постъпваме ние.

Грешили ли сме – да. Но кое е повече – всичко направено, което остава или просто изговореното? Не се срамувам от нито едно наше действие, благодарен съм за подкрепата на всички партии и политици, с които сме работили, на служители в общината и в общинските дружества.

От утре поемам нова отговорност и ще положа нова клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.“

Изминатият път ми дава основание да вярвам, че няма да я наруша. Заедно с народните представители от групата на ГЕРБ-СДС в парламента няма да погазим дълга и честта си и ще работим в името на всички български граждани, защото го заслужават.

✅ Преди четири години и половина положих за първи път клетва като общински съветник - да защитавам гражданите на София и във всичките си действия да се ръководя от техните интереси като работя за тяхното благоденствие. Това беше първата ми клетва за обществена работа. Приех я сериозно. И не я наруших нито веднъж. Така ще е и занапред. 👉 Започнах като общински съветник от гражданската квота - не бях партиен член. После бях избран да ръководя бюджетната комисия през двете най-тежки години на изпитания заради КОВИД, огромните допълнителни разходи и драстично намалелите приходи, особено в градския транспорт. Преминахме с общи усилия през бурята. 🛎️ Избран бях за председател на общинския съвет през септември 2021 година и работих отдадено, за да оправдая очакванията на гражданите. За да мога да ги гледам в очите с чувство за изпълнен дълг. ➡️ Преодоляхме стотици препятствия пред града заедно с г-жа Фандъкова, екипа ѝ и колегите ми от ГЕРБ-СДС. С помощта и на съветници от други политически групи по отделни теми. Увеличихме с над 60% броя на решенията на общинския съвет само за две години – през този период събрахме подкрепа за общо 2225 решения, което е рекорд. 🗣️ Гордеем се с постигнатото, съжаляваме за някои грешки – предимно от предоверяване и бързане. Благодарен съм за безценните уроци от хилядите граждани, с които съм се срещнал и на които съм се опитвал да помогна – не като някакъв жест, претендиращ да бъде оценен, а с ясното съзнание, че това ми е работата и дълбокото убеждение, че хората заслужават именно такова отношение. ⚠️ През последните месеци управлението на Столична община и дейността на съвета се свеждат основно до оправдания от новите управляващи, поредица от скандали от некомпетентност и незнание, нежелание за учене и съвместна работа… и замеряне с камъни и кал. Но градежът не става с кал. Стопаните на града трябва да го обичат и да милеят за него, да не жалят усилия и да надмогват себе си, търсейки нужната им подкрепа от опонентите си. Поне така опитвахме да постъпваме ние. ➡️ Грешили ли сме – да. Но кое е повече – всичко направено, което остава или просто изговореното? Не се срамувам от нито едно наше действие, благодарен съм за подкрепата на всички партии и политици, с които сме работили, на служители в общината и в общинските дружества. 🇧🇬 От утре поемам нова отговорност и ще положа нова клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.“ Изминатият път ми дава основание да вярвам, че няма да я наруша. Заедно с народните представители от групата на ГЕРБ-СДС в парламента няма да погазим дълга и честта си и ще работим в името на всички български граждани, защото го заслужават.

Публикувахте от Георги Валентинов Георгиев в Вторник, 18 юни 2024 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com