Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не идва по-спокойна година: Политолог посочи основния проблем пред политиците

03 януари 2024, 08:50 часа • 2084 прочитания
Реклама

Не идва по-спокойна година. Българските политици най-накрая проявиха кураж и съставиха правителство. Но дотук. Фокусът за мен е месец февруари, защото тогава ще стане ясно много неща за ротацията. Това мнение изрази политологът Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Крахът на това управление е измамно: Експерти за рискове пред властта

Според нея проблемът е, че политиците не искат да признаят, че работят заедно. "Смятат, че техните избиратели ще разберат, че те работят и се договарят с ДПС как да се гласува, че работят и се договарят с ГЕРБ и това договаряне в крайна сметка е политиката, защото това е въпрос на компромис, като нямаш абсолютно мнозинство. Не съм сигурна обаче, че  от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ могат да се изправаят и да го кажат на избирателите си", каза тя.

По думите й нежеланието да комуникират и да общуват честно и откровено с хората ще създава непрекъснато напрежение. "Това скъси хоризонта на самото правителство. Поставиха си едни приоритети и сега се мъчат с адска сила да ни кажат "Ние ги изпълнихме". Тогава за какво трябва да съществувате като правителство?", попита Буруджиева.

Тя прогнозира, че след ротацията поста си ще запазят двама министри – на отбраната и на вътрешните работи.

Според политолога Росен Стоянов месец март ще е месецът на надеждите. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес