Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Настимир Ананиев: Трябва да се работи за деескалация на напрежението, дипломацията не се е изчерпала

27 януари 2022, 12:28 часа • 2889 прочитания

„В момента има криза. Ние, както и всички останали страни, трябва да работим за деескалация на напрежението. България няма интерес от военен конфликт, затова трябва да работим в тази посока”. Това заяви народният представител Настимир Ананиев и допълни, че България е направила своя стратегически избор за членството в НАТО преди 18 години и е лоялен съюзник в алианса.

Опозицията не трябва да нагнетява напрежението, защото това не е държавническо поведение, категоричен беше Ананиев. ГЕРБ не трябва с външната политика да правят провокации към управляващата коалиция. Позицията на България трябва да е единна и аз очаквам от тях поне малко държавническо поведение.

Независимо от развитието с кризата в Украйна, кризи ще има все по често и България трябва да подготвена. Армията ни има нужда от модернизация и запълване на определени ресурси и бойно-технически празноти и затова не виждам проблем да укрепим българските части от съюзниците ни в НАТО, подчерта Настимир Ананиев и допълни, че по конституция МС осъществява и ръководи вътрешната и външната политика във страната.

Трябва да се мисли за европейски отбранително сили, това е тема на Франция и имайки предвид, че оглавяват председателството на ЕС може и да развият тази идея, заяви Ананиев.

Нека бъде ясно, че ние не сме против руснаците, подчерта Ананиев, а срещу политиката на Путин. Откакто конфликта се засили, се засили и пропагандата и дезинформацията в социалните мрежи, и хората трябва да са внимателни какво четат онлайн.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес