Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минчев: С новия състав на КЕВР и със смяната на ръководството на "Булгаргаз" може да се очаква понижаване на цената на газа

30 януари 2022, 17:29 часа • 2549 прочитания

С новия състав на КЕВР и със смяната на ръководството на "Булгаргаз" може да се очаква понижаване на цената на газа. Налице са и предпоставки мораториумът върху цените на ток, парно и вода да падне още преди крайния му срок. Това коментира парламентарният председател Никола Минчев пред БНР и уточни, че още във вторник (1 февруари) ще бъде обнародван законът, с който членовете на КЕВР се намаляват на петима.

Председателят на НС съобщи още, че бюджетът ще бъде много приоритетен закон за Народното събрание през следващите седмици.Най-важните законопроекти ще изискват повече време за подготовка, преди да влязат за разглеждане в НС, затова до момента не се е стигнало до тях.

Такъв е Законопроектът за бюджета за 2022 година. С него парламентът ще бъде ангажиран в голяма част от своето време за дълъг период Като 31 март е един краен срок, който са си дали, но със сигурност преди това ще приемем Бюджет 2022, допълва.

Председателят на парламента съобщи, че скоро в Народното събрание ще бъдат внесени много сериозни промени в Закона за противодействие на корупцията. Правната комисия и антикорупционната парламентарна комисия ще имат много работа по този законопроект.

 По думите на Никола Минчев закриването на спецправосъдието е необходима реформа:

"За 10-те години съществуване специализираното правосъдие не оправда целите, с които беше създадено през 2011 година".

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес