Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Михаил Миков: Най-важното е да се осигури справедлив процес по отношение на Васил Божков

17 февруари 2020, 08:49 часа • 11219 прочитания

"Държавното обвинение има право във всеки един момент, когато има данни за престъпление, да действа. Най-важното е да се осигури справедлив процес по отношение на Васил Божков." Това каза бившият председател на БСП Михаил Миков в интервю за bTV.

По думите му има странни обстоятелства, при които институциите са бездействали.

Относно обвиненията, че той е бил под чадъра именно на БСП, Михаил Миков заяви, че подобни твърдения са част от политиката у нас, когато няма други аргументи.

"Няма такива данни", категоричен бе бившият председател на БСП.

"Странно е, че толкова много време е прилаган един режим, който сега се твърди, че противоречи на закона. Това също е въпрос на доказване. Едва когато процесът приключи, може да се произнасяме окончателно", каза той.

Миков коментира и обирите от последните дни, като бивш вътрешен министър: "В МВР се работи много усърдно. Не им завиждам на служителите, защото знам какво е да работиш денонощно. Пожелавам им успех. Няма как да не бъдат разкрити тези престъпления, защото са такива, които оставят следи", уверен е той.

"В момента БСП е в отчетно-изборна кампания. Големият въпрос е след 4-годишният мандат какъв отчет може да даде ръководството, за да консолидира партията и върне доверието в нея. Има сериозно отстъпление от базови ценности на левицата. Разривът с ПЕС, показва едно откъсване на партията от голямото социалистическо семейство", каза още Михаил Миков.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес