Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местан: България трябва да се развива като страна-член на ЕС и НАТО

06 ноември 2016, 15:22 часа • 738 прочитания

Гласувах за макрорамката, в която трябва да се развива българският демократичен процес. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан след като упражни правото си на глас в столичната професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия”.

„Много неща в него трябва да се променят, и по отношение на ефективното функциониране на демократичните институции, и по отношение на човешките права. Всичко това трябва да се разгръща в една определена макрорамка, която задава и посоката за развитие на България. България трябва да се развива като страна-член на ЕС и НАТО. Аз гласувах за съхраняването, безусловно, на този приоритет. Без уговорки, без залитане, без псевдобаланс. Това е моят вот-за евроатлантическия път на България. Това е единственото нещо, което не трябва да се променя. Вътре в тази рамка има много неща, които трябва да променим”, заяви Местан, цитиран от БГНЕС.

Той обясни, че е упражнил правото си на вот и на референдума. „Разбирането ми е, че активното гражданско начало се изразява преди всичко в участието в избори, в това число, и в национални референдуми. Друг е въпросът как съм отговорил на въпросите, което не мога да оглася днес”, каза още Лютви Местан.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес