Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Матева: Предприемаме всички мерки да няма забавяне с резултатите

06 юни 2024, 08:56 часа • 530 прочитания
Реклама

Предприемаме всички мерки да няма забавяне с резултатитеТова каза заместник-председателят на ЦИК Росица Матева в сутрешния блок на бТВ.

Крайният срок за резултатите

Тя уточни, че най-късно до 12 юни вечерта резултатите трябава да бъдат обявени. "Ще положим всички усилия това да се случи", увери Матева. 

"Действително ще се обработват двойно повече числа, отколкото, ако имаме само избори за Европейски парламент или само избори за Народно събрание. За първи път произвеждаме избори едновременно, за които и в двата се гласува с преференции. В крайна сметка и в РИК изчислителните пунктове са подготвени с повече работни места, в ЦИК също", добави Матева. ОЩЕ: Експерт от обществения съвет към ЦИК: Няма да се отварят чували с бюлетини

Наблюдателите

Заместник-председателят на ЦИК уточни, че ще има външни наблюдатели от ОССЕ и ПАЧИС, както и такива от други държави. "Има и международни и български наблюдателски организации", добави Матева. 

Матева призова за информират избор

"Надявам се всички да сме готови, включително и избирателите. Ако не са, да се поинтересуват кои парти и кандидати участват в тези избори и когато отидат в неделя да гласуват, да направят своя информиран избор", каза още Матева. ОЩЕ: Дни преди изборите 2 в 1: Колко са избирателите и колко кандидатите?

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес