Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Критик на Порожанов е новият зам.-министър на земеделието

20 май 2019, 16:10 часа • 5290 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов назначи на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов.

Маринов ще отговаря за биологичното производство, както и за производството на плодове, зеленчуци и картофи. Освен това ще ръководи компенсирането на щетите при градушки и други неблагоприятни природни явления.

Той е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност "Животновъдство", освен това е и магистър по "Финансов мениджмънт и маркетинг" от Висше училище по застраховане и финанси в София.

В периода 2007-2017 г. е заемал експертни длъжности в Държавен фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Назначаването на новия министър идва след протести на земеделци, които настояваха да получат дължимите им субсидии, да бъдат премахнати рестриктивни мерки и да бъдат направени спешни реформи за оздравяване на сектора.

Земеделските организации искаха оставка на вече бившия министър Румен Порожанов, тъй като не обръщал внимание на проблемите им. По-късно те се срещнаха с Порожанов, който им обеща да има нов зам.-министър, който да бъде ангажиран с проблемите им.

Чавдар Маринов бе едно от водещите лица на протестите, прояви се като остър критик на Порожанов и настояваше за оттеглянето му.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес