Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов: Баш дерибеят Делян Пеевски се бори с дерибеите - върховна наглост

09 юли 2024, 08:06 часа • 1709 прочитания

Баш дерибеят Делян Пеевски се бори с дерибеите - върховна наглост. Държавата винаги е била зле, когато ДПС преяжда с власт. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНТ за напрежението в ДПС.

Още: Пеевски да бъде отстранен: Конкретни имена в ДПС го искат според известен журналист

Няма добро или лошо ДПС

По думите му няма добро или лошо ДПС. В ДПС няма чисти хора, посочи Костадин Костадинов.

Той посочи още, че ГЕРБ и ДПС нямат мнозинство за съставяне на правителство, като не пропусна да захапе Движението, че е купувало гласове на предсрочните парламентарни избори. „Няма такъв очевиден аксиом – небето е синьо, тревата е зелена, а ДПС купува гласове“, посочи Костадин Костадинов.

Няма танц между "Възраждане" и ПП-ДБ за кабинет

Той уточни, че няма танц между „Възраждане“ и парламентарната група на ПП-ДБ за съставяне на правителство с третия мандат. ПП-ДБ искат това, което иска и „Възраждане“ – нормална държава. ПП-ДБ е само една от петте формации, като с БСП, ИТН и остатъците от „Величие“ бихме могли да се разберем за едно общо управление, подчерта Костадин Костадинов.

Костадинов се надява третият мандат да отиде при „Възраждане“, за да могат да съставят правителство. Ключът в момента е в ПП-ДБ, изтъкна Костадинов. Той бе категоричен, че ако ПП-ДБ се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, нямало да им мине номерът.

Още: Извинение и доказателство, че не са проруски проект: Петков с ултиматум за преговори с „Възраждане“

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес