Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Костадинов отказа да се извини на Мария Цънцарова в национален ефир

20 октомври 2024, 17:58 часа • 1862 прочитания

"За кое да се извиня? За това, че казвам истината?". По този начин лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отхвърли призива на водещия на "120 минути" по bTV Светослав Иванов да се извини публично на колегата му Мария Цънцарова, водеща на сутрешния блок на телевизията.

Още: "Как се нарича човек, който лъже? Мария Цънцарова. Ще се разплача"

Обидите на Костадинов към Цънцарова

На 14 октомври Костадинов си позволи лични обиди и нападки спрямо водещата заради темата с ваксинираните депутати на "Възраждане" - нещо, което той не може да преглътне, след като Цънцарова разкри историята: Цънцарова притисна "Възраждане" кои и колко от депутатите им са ваксинирани срещу коронавирус.

Лидерът на "Възраждане" настоя на няколко пъти, че имало глобена лекарка, защото влязла в "здравните досиета на моите деца" заради Цънцарова и разкрила лични данни. Цънцарова отговори, като показа решение на Комисията за защита на личните данни, което е в нейна полза - заради ковид ваксините, които били "експериментална течност", което беше защитавано от политиците от "Възраждане". "Не съм влизала никъде и никой не е глобен заради мен", каза тя.

Впоследствие bTV излезе с официална позиция - че атаката срещу журналиста им е "недопустима".

"Аз съм изненадан от позицията на bTV. Г-жа Цънцарова изрече лъжи в ефира на bTV и аз разобличих тези лъжи", продължи да повтаря Костадинов - този път в ефира на телевизията на 20 октомври.

Още: СЕМ излезе с позиция след атаката на Костадин Костадинов срещу Мария Цънцарова

Светослав Иванов притисна лидера на "Възраждане"

"Не може да ѝ простите, че ваши хора се ваксинираха, докато подхранваха страховете на хората против ваксините ли?", отвърна му Светослав Иванов.

"През цялото време, когато вървеше огромната психоза, ние обяснявахме, че не е правилно да бъдат карани и принуждавани насила хората да се ваксинират. Който не иска, да бъде оставен на мира", отвърна Костадинов. И каза, че уж сами признали, че техни хора са се ваксинирали. Изведнъж се оказа също така, че Костадинов бил „за“ ваксините. Във "Възраждане" не били антиваксъри – искали просто да има свобода на избора, разбра се от думите му.

Той каза също така, че "в магазина не пускали без зелен сертификат" - нещо, което не е вярно. В магазини, аптеки и други обекти от първостепенна важност не се изискваше сертификат по време на Ковид-пандемията.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес