Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Кърджали обяви голяма победа на ДПС-Пеевски срещу ДПС-Доган в града и областта

27 октомври 2024, 23:57 часа • 4014 прочитания

На областно ниво в Кърджали "ДПС-Ново начало" (ДПС-Пеевски) отчита 31 500 гласа срещу 26 500 за "Алианс за права и свободи" (ДПС-Доган) на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това обяви в изборната нощ кметът на града, превърнал се в бастион на Движението за права и свободи, Ерол Мюмюн.

В самата община Кърджали той цитира "близо 54% доверие" за "ДПС-Ново начало" – "близо 4 пъти повече" от АПС, "15 300 срещу 4000".

"Искам да благодаря за доверието на всички гласоподаватели към "ДПС-Ново начало". Резултатите са впечатляващи на база на предизборната кампания - въпреки натиска, който бе оказан. Изрекоха се много лъжи, че ще бъдат спрени пенсии, помощи, че ще се отнеммат гражданства. Тези лъжи бяха изречени от тези хора, които се отцепиха от ДПС и си създадоха своя коалиция. Заради тях няма редовно правителство", хвърли Мюмюн обвинения към ДПС-Доган.

Още: Първи официални резултати: ЦИК обработва протоколи към РИК

Разговор с ДПС-Доган и формулата за правителство? Говори Ерол Мюмюн

"Най-доброто тепърва предстои", каза той. ""ДПС-Ново начало" се е стремяла през последните години България да има редовно правителство. ДПС е готова да носи отговорност, така че да се състави правителство, което да работи само и единствено за гражданите. Формулата каквато и да бъде, е важно да има редовен кабинет. Време е „Ново начало“ да върне държавността. Време е всички политически партии да надскочат партийните си интереси", призова кметът на Кърджали, който бе водач на листата на ДПС-Пеевски и се изправи в челен сблъсък с Ахмед Доган.

Още: 100% паралелно преброяване: 9 партии в парламента, "Възраждане" пред ПП-ДБ

"Винаги ДПС е склонно да прави компромиси, когато става въпрос за гражданите на България", отвърна той на въпрос дали може да се стигне до компромис от страна на ДПС-Пеевски.

"Не мога да отговоря ДПС с кого може да управлява и с кого не може. С всяка една партия, при която има покритие с нашата програма, която работи за гражданите на България. Не мога да отговоря дали е възможен диалог с „Алианс за права и свободи“", заяви още Мюмюн.

Още: Доган спечели битката срещу Пеевски сред електората на ДПС (първи данни)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес