Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клисарова кани студентите: Заповядайте да ви чуем!

06 ноември 2013, 19:14 часа • 19344 прочитания

"Заповядайте да ви чуем. Искам да чуя какво предлагат студентите. В университета трябва да има образование, а не политики. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова по темата за окупацията на университетите.

По нейни думи образованието трябва да бъде надпартийно. Според Клисарова българските студенти са млади, интелигентни хора, които искат да изразят мнение и становище, но им е трудно за го изкажат.

Тя заяви, че не одобрява метода на окупация, като заяви, че е готова на диалог със студентите.

"Не може да учиш три месеца за изпит и след това да ти кажат, че университетът е затворен. Нека да се развиваме, да имаме по-нормален диалог. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да влезеш в диалог", заяви Клисарова.

"Работим така, че да си свършим работата. Протестите ни мотивират да покажем, че можем. Трябва да продължим да работим, за да изпълним поетите ангажименти", каза министърът и отрече, че се работи с мисъл за оставка.

На държавата имаме да връщаме 8 млн.лв. глоби. Ще ги вземем от фонд Научни изследвания. Когато всичко изчистим ще останат в бюджета за 2014 г. и ще се използват от този фонд. Министър Клисарова предложи да бъдат обединени фонд.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес