Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Пеевски иска през мобилния си телефон да управлява държавата

23 октомври 2024, 22:02 часа • 574 прочитания

Пеевски иска през мобилния си телефон да управлява държавата. Това коментира лидерът на ПП Кирил Петков пред Дарик радио.

Категорично отпада възможността Бойко Борисов или друга фигура от ГЕРБ да са следващият премиер, но това важи и за лидерите на “Продължаваме промяната-Демократична България”, каза още той.

На въпроса чрез какъв механизъм ще бъде определен между ГЕРБ и ПП-ДБ кой да бъде следващият премиер, Петков заяви, че не би затворил кръга до тези две партии, а допусна още и БСП.

“Какво означава равноотдалечен? Не означава някой скрит наш човек, а означава общественик”, допълни Петков.

Още: Кирил Петков: Не държим да е наше името на премиера

Той изключи от кръга възможните партии, с които биха преговаряли за евентуална кандидатура на премиер, партиите “Възраждане” и “ДПС - Ново начало”.

“Не защото е нещо лично. В случая на Пеевски, той има друга визия за държавата. Той иска през мобилния си телефон да управлява държавата”, коментира лидерът на ПП.

По думите му именно взаимоотношенията между ГЕРБ и Пеевски продължават да са централна тема за ПП. 

Петков смята още, че първият страх, който от ГЕРБ трябва да преодолеят, е да вземат бухалката на Пеевски и да кажат: “Не можеш да използваш Комисията за противодействие на корупцията, съжаляваме много, това ще стане институция”.

Още: Кирил Петков очерта визията за управление на България

Второто, за което от партията на Бойко Борисов трябва да се престрашат, според Петков, е че сигналите за тяхното управление могат да влязат в съдебната система.  

“Никой не иска да прави стратегия на мъст, искаме да видим, че няма да има псевдореформи, че няма да се надлъгваме от сутрин до вечер, че няма да лъжем за 18 милиарда дупки, само за да манипулираме хората, а ще видим, че тази държава може да стане нормална европейска държава”, посочи още Петков.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес