Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков категоричен: Независимо какво правителство предложи Борисов, ние ще сме опозиция (ВИДЕО)

13 юни 2024, 12:35 часа

Независимо какво правителство предложи Бойко Борисов, ние ще сме ясна опозиция. Ще сме конструктивна опозиция. Няма да им позволим нито за миг да си помислят, че старите времена ще се върнат. Гледайте реванша. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков във видео, качено във Facebook страницата на партията. 

Реклама

Постът излезе малко преди да започне първата пресконференция на ГЕРБ след четиридневно мълчание след изборите 2 в 1 на 9 юни. ОЩЕ: "Не е време за биене в гърдите": Борисов иска експертен кабинет с доминация на ГЕРБ (СНИМКИ и ВИДЕО)

„За всички свободни хора в България, които вярват, че пътят на страната е към Европа, ние ще бъдем ясна опозиция на управлението на ГЕРБ и ще се борим точно за тези неща – честно споделяне на благата, ще се борим срешу всеки момент на корупцията и кражбите и ще направим всичко нашите реформи да продължат. Защото България може да бъде една просперираща страна, ако имаме и нормални институции“, каза Петков.

Той се извини на хората, че не са комуникирали добре с тях. „Ето, започваме да комуникираме. Преди да направим нещо, ще имате информацията от нас“, обеща Петков.

ОЩЕ: Кирил Петков: Няма да се откажем от нашата мечта да направим България просперираща

Бившият премиер Николай Денков също направи първи коментар след изборите на 9 юни. „От една гора в центъра на София искам първо да благодаря на всички избиратели, които ни подкрепиха. Важно е демокрацията в Българя да продължи, да работи още по-добре и ние ще бъдем гарант за това. Ще продължим и да се борим за тези наши приоритети, които са много важни за хората – увеличаване на доходите, по-малко неравенство, подкрепа за инвеститорите с национални средства, повече грижа за образованието и здравеопазването. Това са приоритети, от които няма да се откажем и ще се борим в която и позиция да бъдем“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес