Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов видя евтин пиар в идеята на Марешки за излизане на България от НАТО

04 май 2018, 09:30 часа • 1290 прочитания

Впечатлил се е човекът. Разбира се, евтин пиар. Сега да говориш за референдум, просто означава, че не си прочел закона. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира в ефира на БНТ изказването на депутата и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки за референдум за излизане на България от НАТО.

Да поставим въпроса от друга гледна точка - НАТО плюс или минус е в този свят, в който живеем и който става все по-опасен? България е член на НАТО, опитва се да си модернизира армията, аз мисля, че тази колективна форма на сигурност е в полза на България, заяви Каракачанов.

Намирам предложението на Марешки за несериозно. Господин Марешки е против ново въоръжение, против това да се дават заплати на военните... това е несериозно просто, стана ясно от думите на вицепремиера.

БСП са против въобще средствата за сектора "Сигурност", което аз не го разбирам. Средствата за отбрана трябва да бъдат достатъчни, за да реализираме своите проекти за модернизация. Ще го кажа простичко - който не храни своята армия, храни чужда армия, категоричен е Каракачанов. Моят стремеж е контактът между народ и армия да става по-близък.

Каракачанов припомни, че през предстоящата сряда би трябвало проектите за модернизация на армията да влязат в дневния ред на Министерски съвет. По думите на вицепремиера след три-четири години ще видим новите самолети и новата бронирана техника на парад за Гергьовден.

Според военния министър Западните Балкани са един важен регион, от който зависи стабилността не само на балканския регион, а и на цяла Европа. Каракачанов бе категоричен, че трябва да се даде перспектива на това население.

Мисля, че е правилна идея за пушенето в обособени помещения. Мисля, че няма никакъв проблем да се обособят заведенията - една зала за пушачи, друга зала за непушачи, поясни вицепремиера по повод идеята на Валери Симеонов да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения. Ако заведението е малко, да избере - дали да е за пушачи, или за непушачи, предложи Каракачанов.

Дали ще изкараме мандата, зависи от българските граждани. Дребнокоалиционните пазарлъци са водили понякога до сваляне на правителство. За тази една година бяха свършени доста неща. Правителството според мен има всички шансове и може да се засили темпото на работа. Правителството има своите шансове да си изкара мандата, коментира Каракачанов първата година от управлението на кабинета "Борисов 3".

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес