Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов с първи коментар след отказа на Радев да освободи главния секретар на МВР

30 август 2023, 14:53 часа • 2058 прочитания

„От позицията, която видях, оставам с убеждението, че Румен Радев ще вземе своето решение, без да вземе под внимание всички случаи, при които има допуснати пропуски от страна на професионалното ръководство. В резултат на това са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов относно отказа на президента Радев да освободи главния секретар на МВР Петър Тодоров, предаде БТВ.

Още: Официално: Радев отказа да освободи главния секретар на МВР

Трудна работа

На въпрос как ще продължи да работи с главния секретар той отговори – трудно.

По-рано от президентството съобщиха, че официален отказ на Радев на предложението и приложените към него мотиви на Министерски съвет за отстраняването на главния секретар на МВР вече е изпратен на ресорното министерство. "Мотивите към предложението за отстраняване на Петър Тодоров са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

Още: Вътрешният министър с атака срещу Радев след отказа да се освободи главният секретар на МВР

Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото МВР. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления", се казва в позиция на държавния глава.

Още: Петър Тодоров: Съгласен съм с позицията на президентството, това е истината

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес