Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов не отрече, че може да каже "да" на Пеевски: "Имам и други покани"

21 август 2024, 11:09 часа • 6316 прочитания

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който се превърна в най-дискутираната фигура в политическия живот през последните дни и седмици, не отрече варианта да се присъедини към бъдещ проект на Делян Пеевски.

Вчера съпредседателят на ДПС обяви, че ако Стоянов бъде уволнен, то той ще му предложи първо място в листа на "моя партия". За каква формация става въпрос, санкционираният по "Магнитски" политик не уточни.

Още: Не сме коментирали Калин Стоянов: Главчев след срещата си с Радев

Калин Стоянов: "Имам и други покани"

"Тук е мястото да благодаря на първо място на г-н Пеевски за подкрепата му към МВР като цяло. Да, той вчера публично изрази такава готовност аз да бъда поканен в неговия бъдещ проект. Тук е мястото да кажа, че имам и други покани. Това къде и как ще се позиционирам, е мое лично решение", заяви Стоянов пред журналисти на 21 август - точно преди заседанието на Министерски съвет. По този начин той намекна, че явно нова партия на Пеевски ще има.

Снимка: МВР

"Единственото нещо, което мога да кажа, е, че каквото и да се случи с мен, аз ще продължа да работя за България и за българските граждани", допълни вътрешният министър.

Още: БОЕЦ излизат на протест срещу Калин Стоянов

Няма да прави стъпка назад

Попитан дали ще направи стъпка назад, след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за назначаване на служебен кабинет начело с Горица Грънчарова-Кожарева заради присъствието именно на Стоянов в него, министърът посочи: "Аз съм част от служебния кабинет и на този етап считам, че трябва да остана на този пост".

Оставката на Калин Стоянов искат от ПП-ДБ, а вчера и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за същото.

Още: Асен Василев: Редовното правителство не трябва да е на всяка цена

Стоянов коментира и юмрука, който вдигна пред подкрепящите го полицаи на поредния протест - веднага след това бяха направени препратки към юмрука на Радев на антиправителствените демонстрации през 2020 г.

"Не бива по никакъв начин да се прави асоциация на това мое поведение с поведението на президента Радев отпреди 3-4 години. Колегите в системата на МВР много добре ме познават. Дори на пътя, където съм ги срещал, много пъти съм ги поздравявал така", коментира Калин Стоянов.

А относно появата на Горица Грънчарова-Кожарева на протеста редом до него той заяви, че това не било координирано действие. "Винаги при тези спонтанни реакции на колегите съм постъпвал по идентичен начин. Какво има да се събираме с г-жа Грънчарова? Аз ѝ казах, че отивам при колегите", заяви той.

Припомняме, че Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал в прокуратурата за оказан натиск при подбора на служебен кабинет: "Няма такова престъпление като натиск": Доц. Киселова за сигнала на кандидат-премиера до прокуратурата.

Още: Пеевски нарече Доган крадец от ББР и говори за "моята партия": Силвия Великова и Валерия Велева

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес