Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиев бе официално изключен от редиците на БСП

10 септември 2015, 12:13 часа • 4456 прочитания

Парламентарната група на БСП изключи депутата Георги Кадиев. Гласовете за неговото изгонване бяха 37.

До изборите на 25 октомври той обаче остава независим депутат в парламента.

Решението е взето с таен вот, в който не са участвали единствено самият Кадиев и Мая Манолова, която отсъства, съобщава "24 часа".

Причината за изключването е решението на Кадиев да се кандидатира самостоятелно за кмет на София на предстоящите местни избори.

Тези, които предложиха Пеевски, сега ще ме изключват от групата, защо те не напуснат парламента. Къде е моята вина и как тя се сравнява с тяхната вина. Значи те са чисти и ме изключват. Тези въпроси отправи депутатът от БСП Георги Кадиев към съпартийци си малко преди да стане ясно, че левицата го изключва.

"Нормалните хора не се интересуват на коя партия или група съм член, ако се роди дори една добра идея, спре се дори една корупционна сделка, незаконен строеж, ще бъда доволен. Това, което казах на колегите е, че агресията, която видях срещу мен, бих искал да я видя насочена срещу истинския политически противник. До момента не съм чул една дума за ГЕРБ и другите противници”, заяви той.

Според Кадиев, не той е големият проблем на БСП, а абсолютната летаргия, в която е изпаднала партията.

"Ще се кандидатирам най-вероятно като независим кандидат за кмет на София, евентуално мога да бъда подкрепен от широка коалиция от партии, но не и от БСП. Срещу БСП няма да говоря – не ми идва отвътре, нямам и желание", заяви по-рано днес червеният депутат Георги Кадиев пред Нова телевизия.

Бях лице на някакво друго разбиране за БСП – на хора, които не се предават, които се борят докрай. Защо никой от ръководството на БСП София не излезе да се кандидатира, нападна Кадиев.

Надявам се поне малко тази летаргия, обхванала избирателите, че изборите в София са предрешени да поизчезне, да се поразбутата нещата, продължи все още червеният депутат. Има хора, които не харесват как изглежда София и аз предлагам алтернатива – ако не ме харесват, да не гласуват за нас. Ако идете в Сирия и направите социологическо проучване, „Ислямска държава” печели всичко, даде краен пример Кадиев, който обяви, че се кандидатира чисто емоционално, без сметки дали би могъл да се пребори за мястото на градоначалник.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес