Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинетът обвини здравния министър, че имитира дейност

11 юли 2014, 20:13 часа • 22014 прочитания

Това, което министърът на здравеопазването е трябвало да го свърши, го е свършил, никой не бави топката. В тази страна има закони и процедури, по които се движи всяко едно нещо, което изисква допълнителни ресурси. Това каза по-рано днес пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, предаде "Фокус".

Тя добави, че е внесла предложение за актуализация на бюджета на НЗОК

" В момента върви законовата процедура по гласуването и изработване на становища от Министерството на финансите, което ще даде варианти за това, как да се случи актуализация и най-важното от къде да се вземат парите”, обясни министърът на здравеопазването.

Впоследствие от Министерския съвет обявиха, че за втори път постъпва материал в рамките на 3 дни без финансова обосновка (предложение за актуализация - бел.ред.). В този си вид не може да бъде разгледан нито на заседание на Министерския съвет, нито в парламента.

Министерство на здравеопазването знаят реда, по който се предоставят материали за разглеждане от Министерския съвет, заложен в Устройствения правилник на МС, което показва, че просто имитират действия пред обществото.

Същият материал е върнат в Министерство на здравеопазването, за да се приведе в съответния вид. Същевременно е възложено на Министерство на финансите да подготви съответната финансова част, обясняват от пресцентъра на МС.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес