Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова се надява на правителство с третия мандат

18 юли 2024, 11:48 часа • 851 прочитания

Да се надяваме се, че ще надделее разумът и ще има правителство с третия мандат. Нуждаем се повече от всякога от стабилна държава и работещи институции. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, след като стана ясно, че  правителство с втория мандат няма да има.

На въпрос за това дали е оптимист за третия мандат, Йотова каза, че винаги е оптимист, но за съжаление реалността я опровергава твърде често. „Има заявки от няколко политически сили. Те предлагат широко отворено ветрило за разговори, преговори, склонни са на определени компромиси“, допълни Йотова.

ОЩЕ: ПП-ДБ връща неизпълнен втория мандат

Кога ще бъде връчен последния мадат?

"Оттук нататък президентът ще реши кога да връчи третия мандат. Ще изчакаме президентът да се върне и да прецени ситуацията и да реши кой ще получи третия мандат", разясни вицепрезидентът.

Според нея има два пътя. "Или да продължи пътят на разума, да продължи диалогът, с който вчера започнаха политическите сили, или партиите и политическите сили отново да се затворят в себе си, в предизборното си говорене. Това не е добре за държавата, убедена съм в това", подчерта Йотова.

ОЩЕ: Йотова каза кога Радев ще връчи втория мандат

Според нея след разговорите вчера между политическите сили са се чули добри предложения и идеи, желание за съвместни разговори за преодоляване на разделителни линии.

Тя бе категорична, че извън политическата интрига страната ни трябва да приеме своя бюджет.

Според нея не е време за промени в изборния закон.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес