Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Явор Божанков очаква нова калинка на мястото на Калин Стоянов

26 август 2024, 08:03 часа • 1050 прочитания

Смяната на Калин Стоянов с Атанас Илков не би било изненада, но не би било и решение. След Калин ще има друга калинка и хора, които ще изпълняват дадена воля. Това каза народният представител от ПП-ДБ Явор Божанков в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Главчев сменя Калин Стоянов, избира между трима за вътрешен министър?

Той се съмнява, че такъв човек ще проведе честни избори. „Не знам защо министъра трябва да е човек от МВР. Някой се притеснява от честни избори“, каза той.

"Има явно мнозинство между ГЕРБ и ДПС. Преди беше явно за нас, а сега е явно и за всички граждани. Ако искаме да се спре с това, решението е на изборите са изберем друга политическа сила, Борисов вече да не е пълна сила и няма вече сутрин и вечер да се будим с неговото настроение и да го чакаме дали да вдигне полеца нагоре или надолу по отношение на Калин Стоянов. Според мен проблемът ни е, че ГЕРБ продължава да е първа политическа сила вече 16 години", коментира той.

ЛГБТИ закона

Относно списъка с учители, подписали се под ЛГБТИ закона, Божанков каза, че това е недопустимо. "Не може да се използва обществото за целите на една партия. Не може да се правят списъци, а учителите да се наричат паразити", коментира той.

Той нарече "Възраждане" "продавачи на страх". "Преди бяха мигрантите, сега е този страх", обясни той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес