Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изключен от групата на ДПС: Доган е натопен пред посолства на страни от ЕС

15 юли 2024, 18:57 часа • 14247 прочитания

Писмото, изпратено от централата на ДПС до посолства на страните от ЕС и НАТО в България е автентично и това е доказано. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV изключеният от парламентарната група на ДПС Тимур Халилов.

От писмото става известно, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски твърди, че почетният председател Ахмед Доган има връзки с руския посланик у нас Елеонора Митрофанова, а препоръката му да не се гласува кабинетът „Желязков“ е „хибридна атака“.

Още: Депутатите на Пеевски са "против" антикорупционната декларация на ПП-ДБ

Разпространеното писмо бе подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов, който впоследствие заяви, че мейлът не е истински и това е хибридна атака. „Писмото е автентично и това е доказано. Всеки може да го докаже, който е по линията на това писмо“, заяви Халилов. Добави, че Атанасов изпраща "клеветнически писма", а в същото време пращал есемеси до Доган.

Още: "Пари и структури": Какво ДПС искат Доган и Пеевски? Анализ на проф. Анна Кръстева

По повод призива на Ахмед Доган към Делян Пеевски да си подаде оставката като съпредседател, Халилов заяви, че един истински депесар би го направил. „Това, което оттук нататък може да стане, е установено в нашия устав. Има колективни органи, които ще вземат съответните решения – централния съвет. Предстои да стане ясно. Най-разумното решение е този орган да бъде свикан, ако не бъде последвана волята на председателя“, заяви Халилов. Той заяви, че Пеевски е управлявал сам партията като търговско дружество, а след това вероятно е щял да смени и политическия ѝ профил.

Още: Станислав Анастасов: Рамадан Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация

По думите му Ахмед Доган е в много добро здраве, като двамата са се виждали на срещата в Росенец след гласуването на кабинета „Желязков“, който част от парламентарната група не подкрепи и впоследствие беше изключена.

На въпрос дали изключените от парламентарната група биха подкрепили антикорупционното законодателство, за което заявка даде по-рано днес ПП-ДБ, Халилов заяви, че има нужда от такова, но е важно как ще се формулира и регламентира.

Още: Политолози: Нова формация на Пеевски няма бъдеще

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес