Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Прокопиев: Не разбрах за какво точно е обвинението

11 януари 2017, 09:00 часа

Не разбрах за какво точно е обвинението – има нареждане от наблюдаващия прокурор да бъде повдигнато обвинение. Изрично попитахме как, за какво, по какъв повод – защото аз нямам отношение към тази сделка. Това заяви биснесменът Иво Прокопиев, на когото вчера (10 януари) беше повдигнато обвинение заради сделката с миноритарния дял на EVN.

Реклама

От тези три сделки, те бяха напълно идентични, прокуратурата конспиративно е избрала едната – за трите пакета на ЧЕЗ, EVN и Енерго-про. 2011 година беше година на тежка криза. Държавата реши да продава активи и да съкращава разходи и благодарение на тези сделки бяха събрани над 250 млн. лева, уточни Прокопиев пред bTV.

Прокопиев беше категоричен, че не би могъл да съветва Дянков, "защото нямам никаква роля, не съм бил в държавна администрация. В онзи период живеех на другия край на света. Това е една голяма лъжа и клевета, която прокуратурата е овластена да разпространява преди изборите."

Защо прокуратурата не ме обвинин за другите сделки - това са сделки под индиго, попита бизнесменът. Той уточни, че "лично Стоян Мавродиев е одобрил тези проспекти, той подава сигнал срещу себе си. Ако някой е виновен в този кюп от отношения това са Комисията за финансов надзор, Агенция за приватизация, подчинена на Министерския съвет, т.е. на Бойко Борисов."

Нямам никакъв ясен спомен по отношение и разяснение към тези сделки не съм правил, допълни още той.

Помолен да коментира създаването на партията на Христо Иванов „Да, България“ Прокопиев каза: „Аз лично на този етап не възнамерявам да влизам в политиката. Не съм направил дарение.“

Понятието бизнес е сведено до раздаването на обществени ресурси, до тяхната кражба, заключи Иво Прокопиев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес