Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Вълчев: Въпросът за правителство не тежи на плещите на ИТН

14 април 2023, 08:27 часа • 1833 прочитания

Това в момента не тежки на плещите на ИТН. Това коментира Ивайло Вълчев от ИТН в "Здравей, България" по Нова телевизия в отговор на въпрос за правителство в рамките на 49-ия парламент. Той изключи подозрението, че ИТН ще бъдат патерица на ГЕРБ, тъй като групата им разполага с 11 депутати, които според него не са определящи за кабинет. 

Стана ясно, че ИТН биха подкрепили правителство, което ще работи по точно определени проблеми с точно определени срокове. "Вече веднъж видяхме, че едно коалиционно споразумение изведнъж може да се окаже твърде широко и твърде неясно", добави още депутатът от ИТН. 

Той не изключи и хипотезата за правителство с втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ, но според него има твърде много "зависи". ОЩЕ: Тошко Йорданов: В момента от нас нищо не зависи (ВИДЕО)

Според него парламент няма в момента. "Много хора не показват уважение към избирателите, блокирайки работата на парламента", смята той. 

"Нашата позиция е ясна от първия ден. Общо взето в залата се видя, че практично постъпиха три партии. Двете, които предложиха свои председатели и ние", каза Вълчев.  

Вълчев коментира и работната група между ГЕРБ и ПП-ДБ, като обърна внимание, че се обсъжда законодателна програма без парламентът да работи. 

"Всички тези разговори са извън квадратчето на правилата", посочи Вълчев. Той смята,че Конституцията твърди, че първо трябва да се избере председател на Народното събрание. 

"Това, което смятаме за недопустимо е, че разговорите се водят там - не където трябва", смята Вълчев.  ОЩЕ: Борисов иска правителство с ПП-ДБ: Няма друг план, докато не свърши този (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес