Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: Моделът „Пеевски“ опраска конституционните промени

27 юли 2024, 10:25 часа • 2376 прочитания

Опраскаха конституционните промени. Опраскването на реформата е от същите тези сили, които искат да продължат модела „Пеевски“. Tакава е оценката на бившия депутат от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ за отменените конституционни промени от Конституционния съд.

Още: Христо Иванов: Конституционните промени циментират модела "Филчев" - Filchev Forever

Мирчев подчерта, че ПП-ДБ няма да се откажат, а ще продължат да се борят за конституционните промени. Ако някои си мисли, че ще ни откаже и решението на Конституционния съд е било шамар – нищо подобно, още по-решителни ще станем, закани се той.

Конституционните съдии са анонимници

По думите му Венецианската комисия и Европейската комисия казва, че промените в конституцията са страхотни. Кой е прав в случая – Конституционният съд, който е зависим от Делян Пеевски и Георги Чолаков или Венецианската комисия и ЕК, запита Мирчев, според когото по-голяма част от конституционните съдии са анонимници с изключение на Филип Димитров, който навремето бил министър-председател.

Според него целта на Делян Пеевски е да остане Калин Стоянов като министър на вътрешните работи за определени гласов в определена посока.

Ивайло Мирчев призова да се гласува на следващите предсрочни парламентарни избори. Той смята, че последните избори са проведени, защото Пеевски е усетил, че губи властта в ДПС.

Още: Тече операция предаване на щафетата, така че да бъде запазено влиянието на Делян Пеевски в съдебната власт

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес