Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН за войната в ДПС: Всички гледаме с интерес

11 юли 2024, 11:27 часа • 558 прочитания

Всички гледаме с интерес. Това коментира председателят на групата на ИТН в парламента Тошко Йорданов пред журналисти в парламента. 

Припомняме, че преди минути заместник-председатеят на парламента Росица Кирова съобщи, че 17 депутати от ДПС са изключени от групата на движението в 50-ото Народно събрание, което направи ПП-ДБ втора политическа сила. ОЩЕ: Изключиха хората на Доган: ДПС стана четвърта сила в парламента (СНИМКИ)

Според партията на Трифонов войната в ДПС много интересно се отразява на политическия живот в страната. "Гледахме как изключват поредната порция депутати на ДПС", добави Йорданов. 

Преговорите за правителство

Йорданов коментира и новата ситуация, според която вторият мандат трябва да отиде в ПП-ДБ. Той заяви, че ИТН ще отидат на разговори. "От там нататък какво ще стане - не знам. Ние, да, казали сме, че ще говорим с всички", добави той. 

Йорданов коментира и евентуалният трети мандат. "Ние от ИТН ще изпратим покани за разговор до всички политически партии, ако президентът прецени и даде мандатът на нас", добави Йорданов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес