Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илияна Йотова: Надявам се след изборите да имаме силно правителство (ВИДЕО)

27 октомври 2024, 11:42 часа • 530 прочитания

Гласуването намалява тежестта на купуването на гласове. Затова смятам, че днес трябва много внимателно да помислим, и всеки български гражданин да отиде да гласува. Надявам се и че след изборите ще имаме силно политическо правителство - дали то ще се състои от няколко коалиции, това ще решат партиите, които ще влязат в парламента. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, предаде репортер на БГНЕС.

Още: Седмият опит: България гласува на избори за 51-ото Народно събрание (СНИМКИ)

Нека да видим резултата от изборите, коя ще бъде втора, трета политическа сила, считам, че има възможност за преговори и ясно очертана програма, и най-вече силни хора - лидери. Когато едно общество трябва да излезе от криза, трябват силни лидери, а не хора, които тепърва да ги опознаваме кои са и що са, каза още Йотова.

Надявам се, че при политическото говорене и в двете посоки е било повече послание към собствените им избиратели, отколкото сериозно говорене за това как ще изглежда правителството. Защото сигурно единият политически лидер се е опитал по този начин да мобилизира своите избиратели. А що се отнася до тази "равно отдалечена" формула - в крайна сметка до този момент никой не ни е казал как точно изглежда тази формула, и второ - мисля, че равно отдалечени или близко отдалечени - това е по-скоро вариант, при който политиците ще искат да заблудят гражданите защо не искат да влязат в истинска коалиция, и да управляват, каза още вицепрезидентът. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес