Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хасан Адемов: Абсолютна лъжа е, че заплатите на депутатите се повишават с 25%

23 април 2021, 11:42 часа • 3074 прочитания

Абсолютна лъжа е, че заплатите на народните представители се повишават с 25%. Това заяви депутатът от ДПС Хасан Адемов пред журналисти в кулоарите на парламента за допълнителните възнаграждения на депутатите.

Той обясни, че няма никаква промяна с последните промени, които били приети вчера от Народното събрание във възнагражденията на народните представители - единствено има таван, предложен от "Демократична България" т.е. не може заплатата на народните представители да минава над него! Хасан Адемов прочете на медиите какво пише в правилника за дейността и организацията на парламента и посочи, че депутатите при определени условия, които са заявени в текста на документа, могат да получат допълнителни пари.

Хасан Адемов заяви, че откакто е депутат народните представители никога по този ред не са получавали не 25% отгоре, а една стотинка отгоре. Този текст, който се прие вчера, ако се стигне до хипотезата за реализиране на това, което е написано в ал. 2 на член 7 от финансовите правила означава, че възнаграждението ще се намали със 75% и е ограничено на 25%. „Който твърди, че заплатите на народните представители са увеличени с 25% лъже безогледно“, изтъкна Адемов.

Няма промяна в депутатските заплати, които са в размер на три средномесечни заплати в обществения сектор. Промяна във възнаграждението на народните представители няма, уточни депутатът от ДПС.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес