Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: Трябва държавнически подход при третия мандат

24 юли 2024, 12:27 часа • 625 прочитания

Трябва държавнически подход при третия мандат. Това каза председателят на групата на БСП Борислав Гуцанов пред медиите в парламента. Според него до последно трябва да се направи всичко възможно България да върви напред и нагоре. 

"Ако президентът вземе решение да го връчи на парламентарната група на "БСП за България", ще направим всички възможни опити да има редовен кабинет, който да бъде експертен, кабинет на националното спасение и ще проведем разговори с всички парламентарни групи, ако получим този мандат от нашия Национален съвет", добави Гуцанов. 

Социалистите считат, че третият мандат е различен, а с кого ще разговарят ще стане ясно след заседанието на националния орган на партията. "Мое лично мнение е, че трябва да се говори с колкото може повече политически партии", добави Гуцанов. ОЩЕ: Денков: Скептични сме за третия мандат (ВИДЕО) 

Защо се стигна до третия мандат?

До третия мандат се стигна след като с първия предложеното от ГЕРБ правителство не събра мнозинство в парламента, а вторият мандат ПП-ДБ върнаха неизпълнен на държавния глава, защото не намериха антикорупционно мнозинство в 50-ото Народно събрание.

Законодателна инициатива срещу райския газ

БСП ще внесе промени в Закона за здравето, касаещи употребата на райски газ. "Настояваме за бързо придвижване на законопроекта. Той касае пълна забрана на употребата от физически лица, драстично увеличаване на глобите, стигащи до затваряне на обекти, които нарушават тези забрани", каза Зафиров.

БСП настоява и за бързото разглеждане на Закона за доброволчеството. ОЩЕ: Здравният министър отговори защо райски газ се продава свободно, въпреки забраната

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес