Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Горанов води разговори с ДПС и БСП за еврозоната

30 януари 2020, 10:25 часа • 1461 прочитания

Финансовият министър Владислав Горанов продължава втори ден разговорите с депутати по отношение на промените в Закона за БНБ заради присъединяването в еврозоната, Валутния борд и фиксирания курс на еврото, предаде БГНЕС.

Министърът се среща днес с Движението за права и свободи и с БСП. В сряда той присъства и на Председателски съвет при Цвета Караянчева.

Промените в Закона за БНБ са включени за обсъждане и в ресорната бюджетна комисия по-късно днес, на която се очаква да бъде и финансовият министър.

Вчера се проведе Председателски съвет при председателя на Народното събрание с участието на министър Владислав Горанов. На този съвет министърът бе поканен, за да докладва степента на напредъка към включването на България в ИЕРЕМ 2.

„Запознахме колегите от всички парламентарни партии с графика на напредъка. Получихме за пореден път потвърждение, че присъединяването на България към Еврозоната има политически консенсус. Това беше предмет на срещата в кабинета на председателя на Народното събрание", заяви още Горанов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес