Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев обяви, че в Сметната палата му е по-удобно (ВИДЕО)

23 юли 2024, 11:12 часа • 522 прочитания

В Сметната палата ми е по-удобно, доколкото е по-спокойно и съм си в професията. Това каза служебният министър-председател Димитър Главчев на живо във "Фейсбук" страницата на Министерски съвет.

Всъщност той отговори на въпрос къде му е по-удобрно - в Сметната палата или в Министерски съвет. "В Министерски съвет е много сериозно предизвикателство. А аз не се отказвам от предизвикателствата. На каквато и позиция да съм, гледам да си свърша работата, както трябва", каза премиерът. 

Служебният кабинет се е справил прилично със задачите

Премиерът предпочита оценка за неговата работа да му дадат българските граждани и участниците в този процес, но все пак каза, че според него служебната власт се е справила прилично със задачите.

"Сигурно някъде съм допуснал грешки, но аз не съм професионален министър-председател и професионален външен министър", каза той. Според него най-важното в момента е да бъдат продължени усилията за сухотпътен Шенген и членство в Еврозоната. 

Доволен ли е от екипа си?

Главчев отговори на въпрос и кои министри би сменил в служебния кабинет. Той обаче нарече това хипотеза, отчитайки, че това може да не му се наложи.

"Всички министри се справят добре, двама-трима не толкова добре", каза служебният премиер, но отказа да спомене имена.

Главчев се пошегува, че би сменил външния министър, т.е. себе си. ОЩЕ: Имало ли е натиск? Главчев за отношенията си с политиците и президента (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес